Sanasto

[vc_row row_height_percent="0" override_padding="yes" h_padding="2" top_padding="2" bottom_padding="0" overlay_alpha="50" gutter_size="3" shift_y="0"][vc_column width="1/1"][vc_column_text]

Sanasto

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]Bonus
Bonus viittaa ylimääräiseen palkkaan, jonka saa hyvin tehdystä työstä. Joillakin yrityksillä on käytössään palkitsemisjärjestelmä, jossa työntekijöille maksetaan bonus kerran vuodessa, yleensä vuoden viimeisen palkanmaksun yhteydessä joulun tienoilla. Usein juuri myyntityössä käytetään bonusta peruspalkan päälle maksettavana, jatkuvana ja tulokseen perustuvana, provisiopalkkana.

Keskipalkka
Keskipalkka on palkansaajan keskiansio, joka voidaan laskea kuukausittain, mutta joka useimmin lasketaan vuositasolla. Keskipalkka on tiettynä ajanjaksona ansaittu palkka laskettuna siten, että mahdolliset palkanlisät kuten ylityökorvaukset, provisiot tai ilta- ja viikonloppulisät on muutettu keskiarvokseen koko tarkkailtavalle ajanjaksolle.

Kesätyö
Kesätyö on yleensä koululaisten tai opiskelijoiden määräaikaista työtä, joka sijoittuu näiden loma-aikaan. Kesätyö kuuluu normaalin työlainsäädännön alaisuuteen.

Lehtien puhelinmyynti
Lehtien puhelinmyynti on lehtien suoramarkkinointia ja myyntiä puhelimitse.

Lehtimyyjä
Lehtimyyjä on myyjä, jonka pääasiallinen myyntiartikkeli ovat mm. sanoma- ja aikakausilehdet.

Lehtimyynti
Lehtimyynti on myyntiä, jossa kaupattava tuotteena ovat sanoma- ja aikakausilehdet.

Osa-aikatyö
Osa-aikatyö on kokopäivätyötä lyhyempi päivittäinen ja viikoittainen työnteon muoto. Suomessa kokoaikatyö määritellään päivittäin 8 ja viikoittain 40 tunnin mittaiseksi. Osa-aikatyö voi olla kokopäivätyöstä tietty tuntimääräinen osuus, esimerkiksi 4 tuntia päivässä, tai prosentuaalinen osuus, kuten 80 %, joka voidaan viikon ajalle määritellä hyvin eri tavoin.

Palkka
Palkka on työstä suoritettu tai suoritettava, yleensä rahallinen korvaus.

Peruspalkka
Peruspalkka on työstä tunti- ja kuukausikohtaisesti saatava perusansio, johon ei ole laskettu mukaan esimerkiksi vuorotyötä tekevän ilta- ja viikonloppulisiä tai muita palkan suuruuteen vaikuttavia tekijöitä.

Provisiopalkka
Provisiopalkka on työn tai liikeasian toimittamisesta tavallisesti prosentteina laskettu hyvitys. Provisio lasketaan prosentteina myydyn tavaran tai palvelun hinnasta.

Puhelinmyynti
Puhelinmyynti on puhelimitse tehty suoramarkkinoinnin muoto, jossa tarjolla olevan tuotteen kauppa tehdään puhelimitse.

Puhelinmarkkinointi
Puhelinmarkkinointi on suoramarkkinoinnin muoto, jossa tarjottavaa tuotetta myydään ja markkinoidaan puhelimitse.

Puhelinmyyjä
Puhelinmyyjä tekee työkseen puhelinmarkkinointia (ks. puhelinmarkkinointi).

Rekrytointi
Rekrytointi on sopivimman työntekijän hakemista avoimeen työpaikkaan tai tiettyyn työtehtävään.

Suoramarkkinointi
Suoramarkkinointi on suoraan kuluttajalle kohdistettua tavaran tai palvelun markkinoimista.

Telemarkkinointi
Telemarkkinointi tarkoittaa puhelimen ja muiden elektronisten, kaksisuuntaisten medioiden suunnitelmallista ja mitattua käyttöä tuotteiden ja palveluiden markkinointiin.

Hyvät Lehdet / HL-Family Oy | Kauppakatu 1, 33200 Tampere
Tietosuojaseloste | Kirjaudu